A-tým zakončil rok 2018 výhrou nad Litvínovem

   Lázók
  27.12.18 15:25

Poslední duel kalendářního roku 2018 čekal na A-tým v sobotu 22. prosince, kdy do Petrovic dorazil celek Litvínova. Po nepovedeném vystoupení na Slovanu si Áčkaři chtěli spravit chuť právě proti celku ze spodu tabulky.

Z.F.K. AQM Petrovice 6:5 SK BIVOJ LITVÍNOV 

Ještě než začal samotný duel, uctili hráči, i všichni přítomní v hale, minutou ticha památku zesnulých horníků z dolu ČSM. Poté už se šlo na věc a od úvodních minut byli aktivnější hosté. Na první branku se nemuselo dlouho čekat. Již ve třetí minutě si srazil smolně balonek do vlastní brány Bohdan Kopelec – 0:1. Vyrovnání přišlo po další minutě hry, když se ze standardky trefil přesně Marcel Jakubec – 1:1. Další minuty nenabídly příliš atraktivity, ale šancí si oba celky vytvářely relativně dost. V polovině první části přišlo vyloučení hostujícího hráče a nabídnutou přesilovku využil přesnou ranou Petr Kašpar – 2:1. Další góly přišly v závěru třetiny a měli je na svědomí hosté. Nejprve se trefil přesně Jaroslav Rybka – 2:2. A v 19. minutě překonal gólmana Ciompu také Ondřej Tichý – 2:3.

Druhá perioda nabídla relativně stejný herní projev obou celků. O vyrovnání skóre se postaral ve 25. minutě Tomáš Daniš, kterého krásným krosem našel přesně Skácel – 3:3. Vyrovnaný stav však netrval dlouho, protože se za minutu prosadil hostující Michal Skuhrovec a Litvínov opět vedl – 3:4. Ve 32. minutě pak přišel další úder hostů, kteří tak šli zásluhou Daniela Huliče do dvoubrankového vedení – 3:5. Za necelou minutu nás vrátil do hry vlastní gól Michala Skuhrovce a byli jsme opět v kontaktu – 4:5. Ve zbytku třetiny se i přes přesilovou hru hostů žádný z celků neprosadil, a tak se šlo do třetí části.

Vstup do ní se nám povedl, když opět zafungovala spolupráce Daniš – Skácel, a Tomáš Daniš svým druhým gólem v utkání srovnal skóre – 5:5. Rozhodující okamžik přišel ve 46. minutě, kdy se s míčkem rozběhl „petrovický Messi“ Petr Horák, proběhl obranou hostů a pod padajícím gólmanem prostrčil balonek do brány – 6:5. Ve zbytku utkání již branka nepadla, i když hosté byli s blížícím se závěrem stále více nebezpeční. Do tabulky jsme si tak připsali důležité body, které nás stále drží ve hře o play-off. V novém roce na nás však čeká těžká šichta, abychom se do první osmičky dostali.

branky (asistence): 3:20 – Jakubec (Skácel), 11:58 – Kašpar (Hrubý), 24:30 – Daniš (Skácel), 32:16 – Skuhrovec (vlastní), 41:24 – Daniš (Skácel), 45:30 – Horák

sestava: Ciompa, Janík – Jakubec, Kopelec, Zbořil, Daubner, Michalík – Ivan, Hrubý, Kašpar, Daniš, Horák, Skácel, Čížek, Madecký, Mrkva