Dorostenci byli stoprocentně úspěšní

   Adamczyk
  07.11.18 11:49

Dorostenci sehráli v pátém kole 2. ligy v třinecké hale dvě utkání s týmy z opačných pólů tabulky. V prvním zápase si poradili s poslední celkem FBC TJ Sokol Frenštát p.R. , v tom druhém pak překvapili favorizované družstvo FbC KOVO KM Frýdek-Místek , které i přes porážku zůstalo na prvním místě. V obou případech o vítězství rozhodly závěrečné třetiny. Náš celek ziskem šesti bodů poskočil do středu tabulky.

Z.F.K. AQM Petrovice - FBC TJ Sokol Frenštát p.R. 7:5 ( 1:1, 2:2, 4:2 )

Do utkání jsme vstoupili několika slibnými šancemi. Byl to ale Frenštát, který jako první skóroval. Přihrávku od mantinelu naše obrana nezachytila a bezmocný Pavel Kulla nestačil z bezprostřední blízkosti zareagovat na střelu, 0:1. Vyrovnání přinesla střela Matěje Mlotka (po asistenci Vojty Hrbáčka). V 9. minutě jsme šli do oslabení, ve kterém jsme byli aktivní a po úniku Matěje Mlotka jsme mohli jít do vedení. Matěj byl ale faulován, jel samostatný nájezd, ale jeho “parádička” skončila neúspěchem. Druhá část začala stejně jako ta první. Sokol zvýšil na 1:2, my jsme do minuty srovnali - přihrávku Matěje Mlotka uklidil do sítě Martin Kvičala, 2:2. Situace se ještě jednou opakovala, Martin tentokrát využil nabídku Honzy Pamroka, 3:3. Poslední třetinu jsme začali překvapivě lépe my - Honza Pamrok dokázal, že umí nejen nahrávat, přesnou střelou navýšil skóre na 4:3, na 5:3 zvyšoval Vojta Hrbáček, po té co svou šanci nevyužil Dominik Herman. Dominik přidal svou druhou asistenci přihrávkou Matějovi, který svým 4 bodem v utkání dostal náš celek do, zdálo se, pohodového náskoku 6:3. Pak ale přišla ztráta koncentrace a Frenštát dokázal utkání, které se zdálo být rozhodnuté, zdramatizovat. Dvěma slepenými góly se dostal na dostřel jedné branky. Zbytek zápasu jsme ale zvládli - Martin Kvičala namazal Matějovi Mlotkovi a ten svým třetím gólem zajistil klid do koncovky, 7:5.

1. 1. část 07:58 - 5 Matěj Mlotek (15 Vojtěch Hrbáček), 2. 2. část 02:43 - 17 Martin Kvičala (5 Matěj Mlotek), 3. 2. část 11:29 -17 Martin Kvičala (3 Jan Pamrok), 4. 3. část 01:05 - 3 Jan Pamrok (5 Matěj Mlotek), 5. 3. část 05:11 -15 Vojtěch Hrbáček (28 Dominik Herman), 6. 3. část 07:35 - 5 Matěj Mlotek (28 Dominik Herman), 7. 3. část 10:47 - 5 Matěj Mlotek (17 Martin Kvičala )

FbC KOVO KM Frýdek-Místek - Z.F.K. AQM Petrovice 2:3 ( 1:1, 1:0, 0:2)

Výhra nad Frenštátem přinesla pohodu, která se přenesla i do utkání s vedoucím celkem naší skupiny. Taktika byla o počátku jasná, zahustíme naše obranné pásmo a pokusíme se vyrážet do brejků. Zahuštěný prostor dělal soupeři velký problém, znemožňoval mu kombinaci před naší brankou a nedostávala se tak do zakončení. Když už přišla nějaká vážnější akce, tak si s ní poradil výborně chytající Dominik Škuta. V 7. minutě naše obrana zachytila pokus o průnikovou přihrávku, Vojta Hrbáček posunul míček na Matěje Mlotka a ten svůj brejk zakončil přesně, 0:1. Frýdek bohužel do minuty vyrovnal po individuální akci střelou ze středu hřiště, 1:1. Prakticky celá druhá třetina byla o trpělivém bránění a čekání na další příležitost k rychlému protiútoku. Šanci na skórování jsme měli po faulu Frýdeckých. Přesilovka se nám ale nepovedla. Opět tak mohlo dojít na pravidlo - nedáš - dostaneš. Tři vteřiny před koncem třetiny jsme nezachytili náběh hráčů Frýdku-Místku a bylo to 2:1. Poslední část jsme začali s vědomím jednobrankové ztráty velice aktivně. Vyrovnání přinesla pěkná akce Dalibora Kocura. Po rychlém průniku z pravé strany neuspěchal střelu, trpělivě si počkal na uvolnění Dominika Hermana a chytrou přihrávkou ho vybídl ke skórování. Dominik pohotovou ranou z první pod břevno srovnal na 2:2. Soupeři jsme nabídli možnost jít opět do vedení po faulu, kdy v přesilovce zle zatápěl naší obraně. Když už se zdálo, že utkání dospěje do dělby bodů, nadechl se k sólu přes celé hřiště Honza Pamrok a i když byl osekáván zprava i zleva, stačil nasměrovat balónek za záda bezmocného gólmana Frýdku-Místku, 2:3. Tato výhra nám ukázala, že když podáme kolektivní výkon a přidáme a 100% přístup, tak můžeme být rovnocenným soupeřek každému celku 2.ligy.

  1. 1. část 06:18- 5 Matěj Mlotek (15 Vojtěch Hrbáček), 2. 3. část 02:18 28 Dominik Herman (12 Dalibor Kocur), 3. 3. část 11:12 - 3 Jan Pamrok

Sestava: Kulla, Škuta D.- Ocelák, Palowski, Škuta R. - Kvičala, Mlotek, Herman - Krišťak, Hrbáček, Kocur, Pamrok