Prohra v řadě číslo čtyři - Áčko doma nestačilo na nováčka

   Lázók
  29.10.18 21:48

V 10. kole první ligy mužů hostil A-tým v domácím prostředí nováčka soutěže, celek Českých Budějovic. Ten v letošní sezóně tak trochu kopíruje naše počínání z loňska, kdy jsme se jako nováčci první ligy statečně prali s ostatními soupeři. Budějovice taktéž nevstoupily do sezóny vůbec špatně a drží se na příčkách zaručující účast v play-off. My jsme naopak v krizi, když jsme tři poslední duely prohráli. Před domácím publikem tak byl úkol jasný – vyhrát.

Z.F.K. AQM Petrovice 4:7 FBC Štíři České Budějovice 

Úvod utkání byl z obou stran opatrný. Míček jsme sice na svých čepelích měli více my, ale pološance se víceméně střídaly na obou stranách. Na první branku si muselo 35 diváků počkat do 11. minuty, kdy se z rohu vymotal Jan Staněk a procedil míček za Janíka – 0:1. Do konce třetiny už se skóre neměnilo.

Náš výkon měl opět k ideálu daleko. Nejvíce se v posledních utkáních trápíme v koncovce, což se projevilo v úvodu druhé části, kdy jsme nevyužili přesilovku. Co víc, v jejím průběhu jsme špatně vystřídali a počet hráčů na ploše se srovnal. Budějovice podruhé udeřily tři sekundy po návratu svého vyloučeného hráče, když se prosadil Václav Staněk – 0:2. Náš zmar v útoku pokračoval a hosté trestali. Ve 29. minutě se trefil přesně Vít Strouhal a začalo to s námi vypadat hodně špatně – 0:3. Přesně v polovině utkání jsme se dočkali alespoň snížení, když byl úspěšný Jan Daubner – 1:3. Zajímavá pasáž utkání pokračovala. Jednadvacet sekund po našem gólu nařídili rozhodčí trestné střílení ve prospěch Budějovic, avšak Hejplíkovi byla brána malá. I přesto se hosté dokázali vrátit do třígólového náskoku, úspěšným střelcem byl Lukáš Malý – 1:4. I přes několik našich slibných příležitostí již branka ve zbytku druhé třetiny nepadla a šlo se do poslední části.

V jejím úvodu hosté faulovali a nabídnutou přesilovku rychle zužitkoval Lukáš Hrubý – 2:4. Místo toho, abychom se vrátili do zápasu jsme však znovu dvakrát inkasovali. Nejprve se prosadil ve 45. minutě Michal Matějček – 2:5. A na rozdíl čtyř gólů zvyšoval Radek Hanák – 2:6. Až poté jsme se dvakrát prosadili také my. O snížení se postarali Dominik Chvastek a David Friedel – 4:6. Do konce zbývalo necelý 6 minut a cítili jsme šanci na body. Bohužel, ani v powerplay už se nám skórovat nepodařilo. Naopak, do prázdné brány stanovil konečnou podobu výsledku Ondřej Havelka – 4:7. Nadšeně hrající Budějovice tak braly 3 body, zatímco naše výsledková krize se opět prohloubila.

branky (asistence): 30:00 Jan Daubner (Adam Zbořil), 40:35 Lukáš Hrubý (Jan Daubner), 51:16 Dominik Chvastek (Tomáš Daniš), 54:27 David Friedel (Petr Kašpar)