A-tým po sérii výher padl s Chomutovem

   Lázók
  18.01.19 15:56

A-tým měl v sobotu 12.1. na programu důležitý duel s celkem Florbal Chomutov. Po vítězstvích nad Litvínovem a Black Angels, chtěli svěřenci trenéra Skácela opět bodovat, aby se udrželi v boji o play-off.

Z.F.K. AQM Petrovice 5:7 Florbal Chomutov

Hosté přijeli do Petrovic bez nejlepšího střelce Pastora a chyběl jim také Štěrba. I přesto to byli právě chomutovští, kteří otevřeli skóre, když se ve 3. minutě prosadil Tomáš Novotný – 0:1. Při pohledu na hrací plochu jsme měli více ze hry, zatímco hosté čekali na brejky, a ty byly velmi nebezpečné. V 8. minutě se měnilo skóre hry podruhé, když Ciompu v bráně překonal Jiří Šafařovský – 0:2. Poté se skóre dlouho neměnilo. Vytvářeli jsme si sice dost příležitostí, ale v bráně hostů byl Stránský, který držel čisté konto až do 18. minuty. Poté se dostal k dorážce Patrik David a snížil – 1:2. Jednobrankový rozdíl však dlouho nevydržel, protože za dvě minuty dostal Daniel Fokt dost prostoru na mantinelu a střelou přes obránce překonal Ciompu – 1:3.

Druhá třetina začala vyloučením hostů a dostali jsme tak první výhodu přesilové hry. Přesilovka však byla takřka bez střely na bránu hostí, naopak jeden zákrok si připsal náš gólman. Ve 28. minutě dostali možnost početní převahy také hosté, ale ani jejich přesilovka za moc nestála. Změnu skóre tak přinesla nenápadná situace ze 32. minuty, kdy si míček ke standardní situaci u mantinelu postavil Petr Kašpar a překvapivě propálil Stránského – 2:3. Nicméně hosté opět brzy reagovali. Situaci 2 na 2 vyřešili dobře přihrávající Melíšek a zakončující Adam Stibor – 2:4. Závěr třetiny patřil nám. Nejprve se ve 38. minutě prosadil Radim Ivan – 3:4. A následně 3 sekundy před koncem skóroval dobře hrající Radim Madecký – 4:4.

Vyrovnaný stav po čtyřiceti minutách sliboval zajímavou podívanou ve třetí části a čekalo se, kdo půjde do vedení. Bohužel pro nás to byl Chomutov, který se dvěma slepenými góly dostal do náskoku. Ve 45. minutě podruhé v utkání skóroval Tomáš Novotný – 4:5. A za další dvě minuty se mezi střelce zapsal také kapitán Ondřej Šarša – 4:6. Naše kontaktní branka přišla brzy, když přesilovou hru využil Petr Kašpar – 5:6. Do konce utkání již však gólman Stránský neinkasoval, i přesto, že jsme měli šance z kategorie tutových. Hosté si nakonec pojistili své tříbodové vítězství brankou do prázdné brány, kterou vsítil Ondřej Halej – 5:7.

branky (asistence): 17:00 – David (Kopelec), 31:17 – Kašpar, 37:29 – Ivan (Hrubý), 39:57 – Madecký (Kašpar), 48:04 – Kašpar (Hrubý)

sestava: Ciompa, Janík – Jakubec, Kopelec, Zbořil, Daubner, Šmída, Michalík – Ivan, David, Hrubý, Daniš, Skácel, Horák, Chvastek, Kašpar, Madecký, Mrkva