A-tým po pauze nestačil na Slovan Havířov

   Lázók
  17.12.18 17:26

Po pauze, zapříčiněné konáním MS v Praze, se o víkendu naplno rozjela 1. liga mužů. Náš A-tým měl před sebou nevyzpytatelného soupeře, celek Slovanu Havířov. Ten se sice po sobotních zápasech propadl na poslední pozici v tabulce, ale všichni dobře věděli, že duel na horké havířovské půdě nebude vůbec jednoduchý. Trenér Petr Skácel musel před utkání počítat několik absencí, a tak měl k dispozici pouze 13 hráčů do pole a dva gólmany.

Z.F.K. AQM Petrovice 4:7 TJ Slovan Havířov 

Od počátku utkání jsme sice byli více na míčku, ale domácí začínali vystrkovat růžky. Gólman Janík tak byl v permanencí více, než jeho protějšek Zapletálek. Diváci nemuseli na první branku čekat dlouho. Ve 4. minutě nás ještě po dorážce Proroka zachránila tyč, ale o půlminuty později se již Slovan radoval. Na vlastní půlce si vzal míček Filip Turoň, prošel celou naší obranou jako nůž máslem a zkušeně zavěsil – 0:1. Vyrovnání měl o chvíli později na lopatě Hrubý, ale netrefil bránu. Podruhé tak skórovali domácí, když se Jiří Gregor vytočil z rohu a střelou přes obránce překonal Janíka – 0:2. Naštěstí jsme s odpovědí nečekali dlouho, když za 13 sekund šťastně skóroval Adam Zbořil – 1:2. Následně jsme dostali výhodu přesilové hry, kterou však Slovan ubránil a ihned po jejím skončení dokonce mohl skórovat, jenže Gregor, který se vracel z trestné lavice, v samostatném nájezdu Janíka nepřekonal. V dalších minutách ještě zvonila za Janíkem další tyč, a pak přišel náš obrat výsledku. Nejprve se prosadil v 19. minutě Petr Horák – 2:2. A poté skóre na naši stranu překlopil Lukáš Hrubý – 3:2.

Pokud nás měl obrat v závěru první části dostat do druhé periody na koně, opak byl pravdou. Třetinu jsme sice nezačali špatně a byli chvíli v tlaku, ale poté dostal výhodu přesilovky také Slovan a Michal Kozelský početní výhodu zužitkoval – 3:3. Domácí se dostali do laufu a znovu do vedení je dostal pěknou ranou Marek Vylegala – 3:4. V polovině zápasu jsme šli opět do oslabení a Slovan opět udeřil, jmenovitě to byl Filip Hromádka – 3:5. Naše ambice tak rázem hodně poklesly. Navíc, když se k tomu přidala hodně špatná koncovka, nebyly naše vyhlídky do třetí třetiny vůbec dobré.

Ve třetí třetině byl bohužel obrázek hry stejný. I přes naši snahu dávali góly domácí. Ve 49. minutě se prosadil podruhé v utkání Michal Kozelský – 3:6. A když poté v 54. minutě přidal další branku Michal Prorok, bylo prakticky rozhodnuto – 3:7. Konečnou podobu skóre dal v 59. minutě Adam Zbořil, který využil přesilovou situaci šesti proti čtyřem – 4:7. V boji o postup do play-off jsme tak ztratili důležité body. V posledním utkání roku 2018 nás čeká 22. prosince na domácí palubovce celek Litvínova, který budeme muset bezpodmínečně porazit.

branky (asistence): 10:00 – Zbořil, 18:24 – Horák, 19:02 – Hrubý (Kopelec), 58:41 – Zbořil (Skácel)

sestava: Janík, Ciompa – Jakubec, Kopelec, Zbořil, Daubner, Lázók – Ivan, Hrubý, Kašpar, Daniš, Horák, Skácel, David, Mrkva