A-tým vytěžil ze dvou utkání 4 body

   Lázók
  27.11.18 18:18

Před třítýdenní pauzou, kterou vyplní Mistrovství světa ve florbale v Praze, měla první liga mužů na programu dva zápasy. Na A-tým naštěstí nečekalo žádné daleké cestování. V pátek nastoupil na palubovce ostravského MVILu a v neděli jej v domácím prostředí čekalo Kladno.

Z.F.K. AQM Petrovice 6:7pp 1.MVIL Ostrava 

Po debaklu v Karlových Varech chtěl A-tým napravit svou reputaci v souboji se zvedajícím se ostravským celkem, který byl v tabulce jen těsně za ním. Do utkání vstoupili lépe naši hráči a od 4. minuty vedli, když se úspěšnou dorážkou prezentoval Jan Daubner – 1:0. Srovnání domácích přišlo taktéž z dorážky, úspěšným střelcem byl Michal Sládek – 1:1. Zanedlouho přišel další gól MVILu, o který se postaral Jan Lacina – 1:2. Ale tento stav netrval moc dlouho, protože se prosadil Tomáš Daniš a bylo srovnáno – 2:2. Nicméně MVIL přece jenom první část vyhrál, když se v 18. minutě prosadil Ondřej Chovanec – 2:3.

Také druhou třetinu začali lépe domácí. Po minutě a deseti sekundách se trefil Petr Trulík a MVIL vedl o dvě branky – 2:4. S naším týmem to nevypadalo dobře, ale paradoxně od tohoto stavu byl lepším celkem na palubovce, což se postupně začalo projevovat taktéž ve skóre. Ve 23. třetině krásně vymetl pavučiny na přední tyči gólmana Kořínka Adam Zbořil – 3:4. Za další dvě minuty již bylo srovnáno, když se z dorážky prosadil Lukáš Hrubý – 4:4. Do konce třetiny již branka nepadla, i přesto, že jsme měli přesilovou hru.

Vstup do třetí periody jsme měli lepší než soupeř. Ve 43. minutě vybídnul Kašpar Radima Ivana a ten nezaváhal – 5:4. Poté opět oba gólmani zavřeli své kasy a na další branku se čekalo až do 54. minuty, kdy utekl Petr Kašpar, krásně překonal Kořínka a zdálo se být rozhodnuto – 6:4. Jenže proti byl Daniel Kotzur, který vrátil domácí do hry za pouhých 28 sekund a drama bylo na světě – 6:5. Dvě minuty před koncem základní hrací doby si vzal MVIL time-out, šel do šesti hráčů v poli, a nakonec dokázal přesilovou situaci v čase 59:16 využít, když se prosadil Petr Trulík – 6:6.

Šlo se do prodloužení, ve kterém nejprve zahrozil hned z buly Kašpar, ale netrefil bránu. Toho využili domácí a šli do čtyř. Jejich kombinace se jim však nepovedla a byl to opět Kašpar, který přes celé hřiště netrefil odkrytou klec. Za půlminuty tak již slavili domácí, kteří předvedli pěknou kombinaci, na jejímž konci byl Jan Hranický a vystřelil MVILu bod navíc – 6:7.

branky (asistence): 3:22 – Daubner (Daniš), 12:36 – Daniš (Skácel), 22:03 – Zbořil (Daubner), 24:16 – Hrubý (Jakubec), 42:57 – Ivan (Kašpar), 53:38 – Kašpar (Chvastek)

 

Z.F.K. AQM Petrovice 8:5 Kanonýři Kladno 

V neděli čekal na A-tým papírově těžší soupeř než v pátek. Do Petrovic totiž dorazilo Kladno, které A-tým v prvním utkání přehrálo a vyhrálo 8:5. Odvetu začali hosté taktéž lépe, když se v 5. minutě prosadil Miloš Tyl – 0:1. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Marcel Jakubec zachytil špatnou rozehrávku kladenských na vlastní polovině a po individuální akci překonal gólmana Blahu – 1:1. Kladno si vzalo vedení zpět v 8. minutě, kdy nepředvedl gólman Ciompa zrovna přesvědčivý zákrok a Jakub Pecha se radoval ze vstřelené branky – 1:2. Do konce první třetiny již branka nepadla. Předvedli se akorát sudí, kteří poslali hodně přísně na trestnou lavici Hrubého za nesportovní chování.

Pokud v první části moc branek nepadlo, druhá perioda byla na góly velmi bohatá. Vše odstartovalo Kladno, které se prosadilo nejprve ve 24. minutě zásluhou Jakuba Pechy – 1:3. A následně v polovině zápasu díky šikovnému zakončení Jana Louvara – 1:4. Odpověď přišla z hole Tomáše Daniše, který dopravil míček i do posunuté brány – 2:4. Nicméně Kladno si vzalo tříbrankový náskok zpět a s domácími to vypadalo zle. Po výjezdu od mantinelu se trefil přes obránce Vojtěch Teslík – 2:5. Hned za půlminuty předvedl zákrok zápasu Ciompa, který neskutečně vychytal Tyla a pak udeřilo na druhé straně. Zbořil našel pěkným krosem Petra Skácela, který trefil přesně – 3:5. A byl to znovu hrající trenér Petr Skácel, který tentokráte těžil z dobré práce Daniše a uklízel v podstatě do prázdné – 4:5. A-tým byl rázem v laufu, ve kterém mu pomohla také nedisciplinovanost hostů, kteří šli do oslabení. Když už se zdálo, že přesilovka zůstane bez využití, vyměnili si role Skácel s tentokráte zakončujícím Tomášem Danišem a bylo srovnáno – 5:5.

Ve třetí části to bylo o tom, kdo se prosadí jako první. Ani jeden z celků se nikam nehnal a čekal na svou šanci. Rozhodující moment přišel ve 49. minutě, kdy Daubner po rychlé rozehrávce našel krosem Tomáše Daniše a obrozený střelec krásně uzavřel hattrick – 6:5. Tři minuty před koncem zkusili hosté power-play, ale ta jim nevyšla. Naopak, na rozdíl dvou branek zvýšil po dobré práci Petr Kašpar – 7:5. A konečnou podobu výsledku dal taktéž do prázdné brány Petr Horák – 8:5.

branky (asistence): 5:02 – Jakubec, 29:54 – Daniš (Zbořil), 34:01 – Skácel (Zbořil), 35:33 – Skácel (Daniš), 38:30 – Daniš (Skácel), 48:15 – Daniš (Daubner), 57:22 – Kašpar, 58:46 - Horák