Nečekané body. A-tým vykradl BLACK ANGELS!

   Lázók
  05.11.18 10:03

O uplynulém víkendu bylo na programu 11. kolo první ligy mužů. Na trápící se A-tým čekal velmi těžký protivník, pražský celek BLACK ANGELS, který po deseti odehraných zápasech vévodil ligové tabulce. Kvůli mnoha výpadkům se do Prahy nakonec vydalo pouze 12 hráčů do pole, kteří ale předvedli skvělý týmový výkon a nakonec brali 3 body!

Z.F.K. AQM Petrovice 8:3 BLACK ANGELS 

Úvod utkání vyšel lépe domácím, kteří šli v čase 1:30 do vedení brankou Filipa Neklana – 0:1. Přesně takový začátek jsme nechtěli dopustit, ale brzy inkasovaná branka jako by nás ještě více nahecovala. Hrál se relativně vyrovnaný florbal, s menší převahou Pražanů. Naše první branka přišla v 9. minutě z hola Marcela Jakubce, který svůj únik zakončil přesnou střelou nad nohu Matiáška – 1:1. Blaci byli mírně opaření a ve 13. minutě inkasovali podruhé, když se pěknou ranou prosadil Bohdan Kopelec – 2:1. Domácí byli nebezpeční, avšak když své akce nepřehráli, tak byl na místě dobrý obranný zákrok některého z našich hráčů. Martin Janík v bráně neměl moc práce, ale v 17. minutě inkasoval, když se trefil přesně Jaroslav Král – 2:2.

Na začátku druhé třetiny jsme dostali výhodu přesilové hry, ale ta zůstala bez využití. Diváci si tak museli na branku počkat až na závěr třetiny. Ve 37. minutě propálil Petr Kašpar ze standardní situace vše, co mu stálo v cestě a opět jsme vedli – 3:2. Neuběhly ani dvě minuty a vedli jsme o dvě branky, když se prosadil Marek Čížek – 4:2. Třicet sekund před koncem periody navíc fauloval Pícha a do třetiny jsme šli v početní výhodě.

Ani druhou přesilovku v zápase jsme však nevyužili, a tak trestali domácí. Ve 48. minutě vyřešili dobře přečíslení Nachtmann a zakončující Jan Hněvkovský – 4:3. O osudu utkání tak mělo rozhodnout posledních deset minut. V těch jsme předvedli skvělou produktivitu, kterou podpořil skvělý Janík v bráně, který si v poslední části konečně zachytal. Ale pojďme popořadě. V 52. minutě předvedl dobrou akci David, který našel na malém brankovišti volného Petra Horáka, který už měl snadnou úlohu – 5:3. O dvě minuty později vyhodil Hrubý míček lobem do brejku na Marcela Jakubce, který korunoval svůj dobrý výkon druhou brankou v zápase – 6:3. Domácí na nic nečekali a zkusili power-play. Čáru přes rozpočet jim však udělal Boček, který dostal dvě minuty za sekání. Třetí přesilovku se nám, i přes mírné problémy, nakonec podařilo proměnit Petrem Kašparem a bylo rozhodnuto – 7:3. Gólovou tečku za utkáním dal dvě minuty před koncem Radim Ivan – 8:3. O chvíli později ještě mohl navýšit náš náskok David, ale trestné střílení neproměnil. I přesto jsme byli za nečekanou, ale zaslouženou výhru, velmi rádi.

branky (asistence): 8:43 – Jakubec, 12:10 – Kopelec (Mrkva), 36:02 – Kašpar (Zbořil), 37:48 – Čížek, 51:54 – Horák (David), 53:44 – Jakubec (Hrubý), 57:01 – Kašpar (Skácel), 58:01 – Ivan (Jakubec)